уторак, 9. фебруар 2010.

Iz filma The Matrix

- Ti si došao ovamo jer ti znaš nešto. To što ti znaš, ti ne možeš da objasniš, ali ti to osećaš. Ti si osećao celi svoj život da nešto nije u redu sa ovim svetom. Ti ne znaš šta je to, ali taj osećaj je stalno tu kao trn u tvojoj glavi, koji te ponekad izluđuje. Taj te je osećaj i doveo do mene. Da li znaš o čemu pričam?

- O matriksu?

- Da li ti znaš šta je to? Matriks je svuda, svuda oko nas. Čak i sada, u ovoj sobi. Možeš da ga vidiš i kad gledaš kroz prozor ili kad upališ televizor. Možeš da ga osetiš kad ideš na posao, u crkvu, ili kad plaćaš porez. To je svet koji koji je prevučen ispred tvojih očiju da bi te učinio slepim, nesposobnim da vidiš istinu.

- Koju istinu?

- Da si ti samo jedan rob. Kao i svi ostali, ti si se rodio u zatvoru, u zatvoru bez mirisa i okusa, kojeg ne možeš da opipaš, to je zatvor namenjen za tvoju svest. Nažalost, nikome se ne može da objasniti šta je to matriks, ti to moraš sam da vidiš.

- Ja sada pokušavam da oslobodim tvoj um, međutim, ja mogu samo da ti pokažem vrata. Ti si taj koji će morati da prođe kroz njih.

Нема коментара:

Постави коментар